livia toimipaikat tuorla

Livian toimipaikat

Kalatalous- ja ympäristöopisto

Kalakouluntie 72
21610 Kirjala

opintotoimisto.kala@livia.fi

Opintosihteeri:
Rita Lindström
Puh. 050 303 6513

Kalatalous- ja ympäristöopisto tarjoaa laadukkaita koulutuspalveluita Turun saaristossa. Oppilaitoksemme sijaitsee Paraisilla - vain muutaman kilometrin päästä kaupungin keskustasta. Eikä Turkuunkaan ole matkaa kuin 20 kilometriä.

Saaristoluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet vapaa-ajankalastukseen! Jos olet innostunut kalastuksesta, voit suorittaa meillä kalatalouden perustutkinnon ja valita matkailukalastuksen suuntautumisen. Ympäristöasioista kiinnostuneille tarjoamme luonto- ja ympäristöalan koulutusta. Aikuisille järjestämme räätälöidysti perus- ja ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta.

Maaseutuopisto Paimio

Taatilantie 110
21530 Paimio

mase.paimio@livia.fi

Opintosihteeri:
Marja-Leena Suomi
Puh. 050 303 9833

Livian Maaseutuopiston Paimion toimipaikka sijaitsee n. 8 km Paimion keskustasta Vaskion suuntaan Taatilan kylässä. Yksikössä järjestetään koulutusta peruskoulunsa päättäneille, ylioppilastutkinnon suorittaneille ja aikuisille.

Opetusaloina ovat:

  • Eläinala
  • Metsätalous

Opiskelijat oppivat aidoissa asiakaspalvelutehtävissä eläinalaa, koska toimipaikassa on n. 300 m2 klinikka-hoitola, jossa toimii eläinlääkärin klinikkapalvelut sekä eläinhoitola. Alueella on myös talli, jossa on tilat 6 hevoselle ja muutamalle lampaalle.

Maaseutuopisto Tuorla

Tuorlantie 1
21500 Piikkiö 

mase.tuorla@livia.fi

Opintosihteerit:
Leena Koli
Puh. 050 464 2200

Mervi Laurila
Puh. 050 592 4423

Livian Maaseutuopiston Tuorlan yksikössä järjestetään koulutusta peruskoulunsa päättäneille, ylioppilastutkinnon suorittaneille ja aikuisille. Perustutkintoon tähtäävien opintojen lisäksi järjestetään syventävää koulutusta ja kursseja. Koulutus räätälöidään täysin opiskelijan tarpeen mukaan. 

Opetusaloina ovat:
    maatalous
    puutarhatalous
    luonto- ja ympäristöala

Tärkeä osa opetusta on käytännön harjoittelu. ja työskentely myös koulun opetusmaatilalla ja opetuspuutarhassa.  Livian maaseutuopiston Tuorlan yksikössä on siihen oivat edellytykset, sillä oppilaitos on samalla toimiva maatila. Peltoa on 185 hehtaaria ja metsätalousmaata 423 hehtaaria.  Pelloillamme viljellään monipuolisesti myös erikoisia kasvilajeja, kuten tattaria, makealupiinia, kvinoaa, maissia, sokerijuurikasta, kuminaa, härkäpapua, rypsiä ja rapsia. Kotieläintalouteen erikoistuvilla on harjoittelupaikkana oppilaitoksen emolehmänavetta vasikoineen sekä n. 200 sian yhdistelmäsikala.

Puutarha-alan opiskelijoiden harjoitteluympäristönä ovat kasvihuoneet, joissa kasvatetaan kukkien lisäksi kurkkua ja tomaattia sekä yrttejä ja erilaisia viljelykokeita, kuten ilmaperunaa ja vadelmaa. Kasvihuoneiden kokonaispinta-ala on 3 500 m2. Koulun hedelmätarhassa viljellään omenaa ja pensasmustikkaa sekä hyvin suosituksi on osoittautunut omenapuiden ja mustikkapensaiden vuokraus kuluttaja-asiakkaille. Viheralan puutarhureiksi erikoistuvat pääsevät käytännön harjoitteluun Tuorlan, entisen kartanon, puistoissa ja kasvitarhoilla. Kukka- ja puutarha-alan opiskelijat puolestaan voivat harjoitella nykyaikaisessa floristiikkatalossa ja sen yhteydessä sijaitsevassa myymälässä.

Opiskelulle ympäristö on mitä virikkeellisin. Ympäröivä luonto houkuttelee liikkumaan rehevässä lounaissuomalaisessa meri- ja metsämaisemassa. Piikkiössä opiskelijoiden käytössä on liikunta- ja kuntosali, jalkapallokenttä, sauna sekä laavuja ja nuotiopaikkoja.

Opetustoiminnan lisäksi Tuorlan yksikkö tarjoaa monenlaisia palveluja. Luonnonläheisessä ympäristössä sijaitsevan opiston ravintola- ja matkailutoimintaa on kehitetty jo usean vuoden ajan. Majoitustilaa tarjolla myös ulkopuolisille ympäri vuoden ja Tuorlan alueella sijaitseva Majatalo myy palvelujaan esimerkiksi kokousten tai juhlien järjestäjille. Majatalo yhteydessä on 1800-luvulta peräisin olevaan rakennus, johon on kunnostettu puoti ja kahvila, jotka ovat ympäri vuoden päivittäin avoinna.

Sosiaali- ja terveysopisto

Kiesikatu 3
20780 Kaarina

opintotoimisto.sote@livia.fi

Opintosihteeri:
Kristina Tikka
Puh. 050 373 2584

Ammattiopisto Livian Sosiaali- ja terveysopisto tarjoaa sosiaali- ja terveysalan ammatillista perus- ja lisäkoulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitos sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Kaarinan keskustassa. Turusta kouluun on matkaa n. 10 km. Kouluun on hyvät linja-autoyhteydet sekä omalla autolla kulkeville on paikoitustilat oppilaitoksen pihalla.

Suurin osa luokista ja opettajien työhuoneista sijaitsee osoitteessa Kiesikatu 3. Sieltä löytyy myös opintotoimisto, ruokala ja opiskelijoiden taukotila. Tässä rakennuksessa tapahtuukin suurin osa opiskelijalle tärkeistä toiminnoista. Myös viereisessä rakennuksessa on opetusta, osoitteessa Kärrykatu 4.

Meillä on mukava opiskella!