trimmaus Livia

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten trimmaamisen osaamisala

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Vko 3/2021 - vko 13/2022 tai henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan huomioiden koulutuksen lähipäiväohjelma.

Hakeminen

Haku vuonna 2021 alkavaan koulutukseen on päättynyt.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Koulutus on suunnattu koirien trimmaamisen tehtäviin tähtääville tai jo alalla toimiville, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan trimmaajana. Koulutus sopii hyvin myös eläinalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa koirien trimmauspalveluilla.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Koulutuksessa perehdytään eri rotuisten koirien turkinhoitoon ja trimmaukseen. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussuunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhoitoon liittyviä työtehtäviä. Lisäksi hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa asiakkaita eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Eläinten trimmaamisen osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä trimmauspalveluja tarjoavassa yrityksessä.

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittaminen.

Tutkintokoulutus sisältää lähiopetusta keskimäärin joka kolmas perjantai ja lauantai klo 9-16 ajalla 22.1.2021-11.12.2021.  Lähiopetus toteutetaan Paimion toimipisteessä. Lisäksi tutkintokoulutukseen sisältyy etä- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla oppimista koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutukseen sisältyy myös ensiaputaidot. Lähiopetuspäiviä voi tulla enemmän elänalan yritystoiminta -tutkinnon osan opetuksesta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. 

Koulutuksessa opit mm.:

  • tietoa koiraroduista sekä koiran anatomiasta ja hyvinvoinnista
  • koiran käsittelytaitoja
  • koiran trimmausta leikkaamalla ja nyppimällä
  • rotutrimmaukset
Lisätietoja

Tiiminvetäjä Rosita Isotalo, puh. 050 438 9572

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Tutkintokoulutuksen osallistumismaksu on 800 €. Lisäksi opiskelija maksaa mahdolliset oppikirjat. Lähipäivien aikana oppilaitoksessa on mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen. Jos toteutus on kokonaan oppisopimuskoulutuksena, tutkintokoulutuksessa ei ole osallistumismaksua.

Koulutuspaikka
Paimio, Taatilantie 110
Paino
-1

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp

  • Koirien trimmaaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen
  • Asiakaspalvelu trimmaamossa

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

Valitaan yksi osa (20 osp)

  • Eläinalan yritystoiminta
  • Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta