Puutarhuri Livia

Osatutkinto puutarha-alan perustutkinnosta, iltaopetus

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Koulutuksen ajankohta on 21.10.2021-11.6.2022

Hakeminen

HAE KOULUTUKSEEN Haku on avoinna 30.9.2021 asti

Hakijan tulee osallistua hakeutumisinfoon 4.10.2021. klo 17. Infon lopussa varataan haastatteluajat, ja jokainen hakija haastatellaan. Haastattelut viikon 40 ti-ke-to (iltahaastattelut). Info ja haastattelut järjestetään etänä TEAMSillä. Hakijoille lähetetään linkki infoon ja haastatteluun.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Yleiset valintakriteerit ja niiden lisäksi

  • hakijan edellytykset verkkopainotteiseen opiskeluun
  • hakijan tarve osallistua esim. elämäntilanteesta johtuen ilta- ja viikonloppupainotteiseen koulutukseen
Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Koulutuksessa opiskellaan yksi pakollinen tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta, Puutarhatöiden tekeminen 25 osp, sekä yksi valinnainen tutkinnon osa, Kasviryhmän tuottaminen (yrttien tuottaminen) 15 osp.

Koulutuksessa opit mm. tunnistamaan, lisäämään, istuttamaan ja hoitamaan puutarhakasveja, käyttämään puutarha-alan koneita ja laitteita, tekemään yrttien viljely-, sadonkorjuu- ja jatkojalostustöitä.Tutustu tarkemmin tutkinnon osien perusteisiin alla olevien linkkien kautta.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Opetus järjestetään pääsääntöisesti lähi- tai verkko-opetuksena torstai-iltaisin klo 17-20.15, lisäksi järjestetään käytönnön opetusta opiston kasvihuoneilla ja ympäristössä keskimäärin joka toinen lauantai klo 9-15. Koulutus on verkkopainotteinen, toteutus Moodle -oppimisympäristössä. Lähipäivien toteutuspaikkana on Tuorlan toimipiste.

Työelämän lupa- ja korttikoulutuksissa on käytössä kurssitarjotin, joten hätäensiapu-koulutuksen (8 h) ja työturvallisuuskoulutuksen (8 h) voi suorittaa itselle sopivana ajankohtana (koulutukset pääasiassa torstai- ja perjantaipäivisin klo 8-16). Kasvinsuojelututkinto suoritetaan itseopiskelulla ja osallistumalla kokeeseen.

Lisätietoja

Iltakoulutuksen käynnistyminen edellyttää vähintään 10 opiskelijaa.

Lisätietoja antavat

Tiiminvetäjä/opettaja Marika Aaltonen p. 050 406 8708, marika.aaltonen(at)livia.fi

Opintosihteeri Leena Koli p. 050 464 2200, leena.koli(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Perustutkintokoulutus on maksuton. Erilaiset korttikoulutusten viranomaismaksut kuten tieturva, työturvallisuus, T-luokan ajolupa eivät sisälly maksuttomaan koulutukseen. Myös oppimateriaaleista voi syntyä opiskelijalle kustannuksia.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1
Paino
0

Osatutkinnon muodostuminen

Suoritettava tutkinnon osat:

Puutarhatöiden tekeminen, 25 osp

Kasviryhmän tuottaminen (yrtit), 15 osp

Lisäksi:

Jos opiskelija haluaa suorittaa koko tutkinnon näiden tutkinnon osien suorittamisen jälkeen, on koko tutkintokoulutus saavutettavissa päiväopintojen tai oppisopimuksen muodossa.