Luonto-ohjaaja ympäristönhoitaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto. Luonto-ohjaaja ja ympäristönhoitaja.

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Koulutus alkaa vuosittain elokuussa ja kestää 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (Hoks), jonka pohjalta koulutuksen pituus määräytyy.

Hakeminen

Luonto- ja ympäristöalan perustutkintoon johtavaan koulutukseen hakeudutaan kevään yhteishaussa 23.2.–7.4.2021 osoitteessa www.opintopolku.fi.  Yhteishaku on varattu ensimmäistä tutkintopaikkaansa hakeville.

Muina aikoina koulutukseen voit hakeutua alla olevan linkin kautta.  Myös ammatillisen tutkinnon aiemmin suorittanut voi hakeutua koulutukseen hakulinkin kautta.

HAE KOULUTUKSEEN

Jos sinulla on alan työpaikkaa, voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena.

Seuraa meitä instagramissa

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Luonto-ohjaaja - Ympäristönhoitaja, tutkinnon laajuus 180 osp

Luonto- ja ympäristöalan koulutusohjelmat tarjoavat sinulle mahdollisuuden opiskella tulevaisuuden aloja. Koulutusohjelmissa opiskelet käytännönläheisesti kaikkea, mikä liittyy nykyaikaiseen luonto- ja ympäristöosaamiseen.

Opiskeluun sisältyy työssäoppimista eli syksyisin ja keväisin opiskelijalla on usean viikon ajan mahdollisuus tutustua moniin eri alan työtehtäviin käytännössä oikeilla työpaikoilla. Osana koulutuksen arviointia ovat näytöt tutkinnon osittain ja näissä näytöissä ovat työelämän edustajat mukana arvioimassa opiskelijan osaamista eri tehtävissä.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa muun muassa hygieniapassi, MaTuPa eli matkailun turvallisuuspassi ja EA koulutusta. Koululla on myös kansainvälistä toimintaa, joihin myös opiskelijat voivat osallistua eri tavoin.

Erikoistuminen luonto-ohjaajaksi

Luontoalan osaamisalan suorittanut luonto-ohjaaja osaa toimia luontoon liittyvissä käytännön ohjaustehtävissä. Hän omaa hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä. Hän osaa kertoa ryhmälle luonnosta ja huolehtia ohjaustoiminnassa tarvittavista välineistä. Hän osaa huolehtia ryhmän turvallisuudesta ja toimia ja asiakaslähtöisesti.

Erikoistuminen ympäristönhoitajaksi

Ympäristöalan osaamisalan suorittanut ympäristönhoitaja osaa työskennellä rakennetun tai luonnon ympäristön kunnostamisen ja hoidon tehtävissä. Hän osaa määritellä ympäristön tilaa ja hoitotarpeet. Hän osaa käyttää ympäristön tilan selvittämisessä laitteita ja välineitä ja toimia materiaalien kierrätyksen ja jätehuollon työtehtävissä.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Maria Axberg, puh. 0400 451 363
Opintosihteeri Rita Lindström, puh. 050 303 6513
Lehtori, tiiminvetäjä Charlotta Hagman, puh. 050 355 6886
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi

 

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Koulutus on maksuton lukuunottamatta korttikoulutusten viranomaismaksuja.

Koulutuspaikka
Parainen, Kalakouluntie 72
Paino
0

Pakolliset tutkinnon osat

Ammatilliset tutkinnon osat 75 osp

 

Valinnaiset tutkinnon osat

Ammatilliset tutkinnon osat 70 osp